Wat zijn nuttige WordPress-plugins?

WordPress is op zichzelf al een uitstekend CMS, maar de functionaliteit kan sterk worden verhoogd als je plugins installeert. Op die manier geef je je website functies die de standaardversie van WordPress niet bevat.

Voor vrijwel elke denkbare functie vind je een plugin. Kijk maar eens in het WordPress plugin-overzicht.

Niet alle plugins zijn even nuttig. Er zijn er verschillende die hetzelfde doen. Sommige worden goed onderhouden door de maker en krijgen regelmatig updates. Andere niet. Sommige krijgen veel goeie reviews. Andere hebben geen of slechte reviews.

 

Een lijst van plugins die nuttig en betrouwbaar zijn

Als WordPress-adviseurs hebben wij positieve ervaring met talloze plugins.

Varia

 • Seedpro coming soon. Als je website nog niet helemaal af is, kan je hem achter een ‘coming soon pagina’ verbergen. Zo kan je rustig verder werken, zonder dat bezoeker half afgewerkte pagina’s te zien krijgen.
 • Yoast WordPress SEO. Dit is dé SEO-plugin voor WordPress. Het is een volledige, overzichtelijke plugin om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Er zijn andere SEO-plugins die goede reviews krijgen, maar Yoast blijft onze favoriet.
 • Duplicate Post. Met deze veelgebruikte plugin dupliceer je bestaande pagina’s. Op die manier hoef je niet opnieuw de opmaak van een pagina te verzorgen.

Contactformulieren

 • Gravity Forms. De perfecte plug-in om contactformulieren mee te maken. Het is een premiumplug-in en daarom niet gratis, maar het is veruit de beste plug-in voor het integreren van formulieren in je website.
 • Contactform7. Een gratis plug-in om formulieren mee te creëren. Contactform7 is goed voor het maken van eenvoudige formulieren, maar we stuiten op beperkingen als de formulieren en afhandeling complexer moeten worden.
 • Ninja Forms. Een andere gratis plug-in om formulieren mee te maken. De plus- en minpunten van Contactform7 gelden ook voor Ninja Forms.

Caching

 • WP Rocket. De beste plug-in voor caching. WP Rocket is een betaalde plug-in. Caching is een manier om je website sneller te laten laden. De snelheid van je website verbeteren is erg belangrijk.
 • WP Fastest Cache. Ook een goede gratis plug-in voor caching, maar iets minder goed dan WP Rocket.
 • W3 Total Cache. Een andere goede gratis cachingplug-in, maar niet zo perfect als WP Rocket.

Beveiliging van je website

Back-ups

 • Updraft. Een betrouwbare plug-in om regelmatige back-ups mee te maken van je website. Als er iets fout loopt met je website, een hack plaatsvindt of iets per ongeluk verwijderd wordt, kan je de site terugzetten naar een oudere versie.
 • Backupbuddy. Een andere back-up-plug-in die goed aangeschreven staat.

Laat u uw site hosten of maken via ons, dan zijn er geen plug-ins nodig voor back-ups: WPorters gebruikt eigen beveiligde systemen om back-ups te maken.

Hulp nodig
met een onderwerp?

Of op zoek naar
iets anders?

Contacteer ons

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WPorters