Je WordPress website beveiligen

Hoe voorkom je dat je WordPress website gehackt wordt?

Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Bij het bouwen van een website, sta je niet altijd stil bij de mogelijk dat jouw website gehackt kan worden. Je bent bezig met design en inhoud. En denkt dat het al raar zou lopen, moest iemand jouw website willen hacken. Maar het gebeurt dus. Je wil al het werk dat je in je website stak ook niet verloren laten gaan.

 

Enkele basis tips om jouw website te beveiligen.

Sterke paswoorden

Gebruik veilige paswoorden. WordPress vraagt je om veilige paswoorden te kiezen, maar je kan dit negeren. Ook al zijn zulke wachtwoorden moeilijker te onthouden, probeer het toch zo moeilijk mogelijk te maken. Een groot deel van de hacks gebeuren nog steeds omdat paswoorden geraden worden.

Updates

Update WordPress en je plugins regelmatig. Updates zijn vaak bedoeld om problemen of veiligheidsissues die opduiken in oudere versies op te lossen.

Wees voorzichtig met wat je installeert

Gebruik vertrouwde templates en plugins. Pas op met gratis templates of plugins van onduidelijke herkomst. Let er op of ze nog recent zijn geüpdatet en check het aantal installaties en reviews

Veilige hosting

Kies een veilige hosting. Want ook via je hosting kunnen hacker zich toegang tot je website verschaffen. Kijk dus of jouw website hosting provider de nodige maatregelen neemt om haar servers te beveiligen.

Backups maken

Maak backups van je website. Als er toch iets fout loopt, dan kan je je website steeds terug zetten via een backup.

Google Search Console

Meld je aan bij Google Search Console. De Googlebot crawlt je website regelmatig en kan dus mogelijke fouten vaststellen. Via Google Search Console krijg je daar meldingen van.

Security plugins

Er zijn heel wat security plugins beschikbaar voor WordPress. Die helpen je je WordPress websites beveiligen tegen mogelijke indringers. Wij gebruiken zelf vaal iThemes security, maar er zijn er nog wel andere zoals Sucuri of Wordfence.

 

Wat kan je doen we als je WordPress website gehackt is?

Achterhalen hoe je website gehackt is en systematisch heel je installatie nakijken

  • Database opschonen
  • Hosting opruimen
  • Back-ups terug zetten als die voorhanden zijn
  • Themes en plugins screenen en updaten (of verwijderen als daar de oorzaak zit)
  • installeren van beveiligingsplugins

 

Wij kunnen je helpen je website te beveiligen

Geen kaas gegeten van al deze zaken? WPorters kan jou helpen om je website weer helemaal clean te maken en te beveiligen.

We lichten je hele website eerst door op mogelijk veiligheidsissues. Daarna installeren we de nodige beveiligingsplugins en stellen al je veiligheidsinstellingen op punt. Is het ook nodig om van hosting te veranderen, dan kunnen we jou ook een veilig hostingpakket aanbieden.

 

Hulp nodig
met een onderwerp?

Of op zoek naar
iets anders?

Contacteer ons

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WPorters