SSL-certificaat

Wat is een SSL-certificaat en waarom heb ik dat nodig?

Een SSL-certificaat geeft aan dat de communicatie tussen je website en de gebruiker versleuteld is. Dit wil zeggen dat gevoelige data zoals persoonlijke info, logingegevens en betaalgegevens. Met andere woorden, je beschermt de privacy van je bezoekers met een beveiligde website.

Als je bovenaan naar de adresbalk van deze pagina kijkt, dan zie je links een slotje staan (en ook de url zal https i.p.v. http gebruiken). Dit betekend dat deze site beveiligd is met een SSL-certificaat!

Een SSL-certificaat brengt nog een aantal andere voordelen met zich mee:

• Het zorgt voor een gevoel van vertrouwen bij je bezoekers.
  • De https-technologie zorgt ook voor een snellere laadtijd, wat je bezoekers zullen appreciëren.
  • Het is goed voor je SEO, want je site krijgt een betere ranking op Google. De afwezigheid van een SSL-certificaat heeft een negatief effect op je positie in de zoekresultaten.

Niet alle SSL-certificaten zijn echter hetzelfde. Als je zoekt naar SSL-certificatie op Google, dan kom je waarschijnlijk een aantal gratis opties tegen. Gratis SSL zorgt wel voor een beperktere beveiliging die kan volstaan voor een kleine blog, maar volstaat at niet voor webshops en andere grotere ondernemingen om data zoals betaalgegevens goed te beschermen.

Als je nog geen SSL-certificaat hebt op je website kan je contact opnemen met onze experten. Onze hosting is beveiligd en komt gepaard met een kwalitatieve SSL-beveiliging die ook geschikt is voor e-commerce. En uiteraard kunnen wij ook voor SSL-certificatie zorgen op sites die niet bij ons gehost worden.