Wat is een xliff-bestand?

XLIFF is een afkorting voor “XML Localisation Interchange File Format”. Dit formaat wordt gebruikt om vertaalgegevens uit te wisselen tussen verschillende softwareapplicaties en vertaalhulpmiddelen. In XLIFF-bestanden worden bronteksten, vertalingen, opmaakmarkeringen, contextinformatie en vertaalinstructies opgeslagen. Dit maakt het gemakkelijker om vertalingen te beheren en uit te wisselen.

CAT-tools en TMS-software kunnen XLIFF-bestanden genereren voor vertaalwerkzaamheden. Deze bestanden kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd en kunnen worden gebruikt om vertalingen bij te houden en te beheren tijdens de levenscyclus van een project.