Wat is CDN?

CDN of Content Delivery Network, is een netwerk van servers die de statische inhoud van websites naar gebruikers leveren op basis van de geografische locatie van de gebruiker.

Normaal gesproken wanneer een gebruiker naar uw WordPress website komt, worden ze doorgestuurd naar de server van uw webhost (bv wporters.com). De server van uw webhost is gevestigd op een centrale locatie in Europa. Dus elke bezoeker van uw website krijgt toegang tot deze server om uw website te bekijken. Pieken in het bezoek, kan deze server overbelasten, wat dan er voor zorgt dat uw website trager laadt of zelfs tot een servercrash.

Eén van de oplossingen is dan CDN. CDN is een netwerk van servers, maar meestal verspreid over de hele wereld. Wanneer u een CDN aanspreekt, wordt uw statische inhoud opgeslagen op al deze servers. Statische inhoud zijn afbeeldingen, styleheets (css-bestanden), javascripts,… enz. Zodra een gebruiker uw site (oorspronkelijke server) bezoekt, wordt via de CDN-technologie deze vraag doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde server.
Dit beperkt het aantal internethops die nodig zijn om de statische bestanden door te geven aan uw eindgebruiker.
En dat komt de laadtijd ten goede.

En een snelle laadtijd is positief voor :

  • De gebruikerservaring
  • Een daling van de bouncerate
  • Het aantal pagina’s die door elke gebruiker worden bekeken stijgt
  • SEO – Google rankt snellere sites hoger in de zoekresultaten

Hulp nodig om je WordPress-website sneller te laden laden? Je leest er hier meer over.

Hulp nodig
met een onderwerp?

Of op zoek naar
iets anders?

Contacteer ons

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WPorters