Foto van een klok

WordPress kan soms de melding ‘Maximum Execution Time Exceeded in WordPress’ of ‘Maximale uitvoeringsduur overschreden in WordPress’ geven. Waarom is dit? Dat leggen wij uit.

WordPress is hoofdzakelijk gecodeerd in PHP-programmeertaal. Om webservers te beschermen tegen misbruik, is er een tijdslimiet ingesteld hoe lang een PHP-script kan uitgevoerd worden.

Sommige WordPress-hostingproviders hebben deze waarde op een hoger niveau ingesteld, terwijl anderen het misschien op een lager niveau instellen. Wanneer een script de maximale uitvoeringstermijn bereikt, resulteert dit in de maximale uitvoeringsduur overschreden fout. Het loont dan de moeite om het script te bekijken en indien mogelijk aan te passen .

gerelateerde artikels

Syntaxfout in WordPress

Een syntaxfout treedt meestal op wanneer je extra code in WordPress hebt toegevoegd en per ongeluk iets hebt gemist of de code een verkeerde syntaxis heeft. Dit zal resulteren in een PHP-parsefout en je ziet een bericht als: Parse error- syntax error, onverwacht $ einde in /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php op lijn 278 Het foutbericht geeft aan waar […]

Conflicten met WordPress-plug-ins

Wat moet je doen als er conflicten ontstaan tussen geïnstalleerde WordPress-plug-ins? Het uitschakelen van alle WordPress-plug-ins op je site zal waarschijnlijk het probleem oplossen. Vervolgens kan je ontdekken welke plug-in het probleem veroorzaakte door de plug-ins één voor één terug te activeren.   Waarom geven WordPress-plug-ins soms problemen? Vaak worden fouten veroorzaakt door plug-ins die […]