Wat zijn paginatemplates in WordPress?

Persoon werk op laptop

Paginatemplates zijn lay-outs voor verschillende types pagina’s. Elke website heeft er wel enkele, bijvoorbeeld: home, contact, full-width, landingpage. Je vind ze in WordPress rechts in je scherm als je een nieuwe pagina aanmaakt of een oude bewerkt:

ZELF EEN PAGINATEMPLATE MAKENpagina template kiezen in wordpress

Met de bovenstaande methode kan je snel pagina’s aanmaken volgens een vast stramien. Dat is handig, want in bijvoorbeeld een contacttemplate zit waarschijnlijk al een contactformulier ingebouwd. Paginatemplates zorgen bovendien voor eenheid binnen je website.

Voor hulp met je paginatemplates klop je natuurlijk aan bij een WordPress-specialist.

gerelateerde artikels

Hoe maak je een child theme in WordPress?

Wat is een child theme? Met een child theme kan je een variant maken op een bestaand theme zonder dat jouw wijzigingen ongedaan worden gemaakt bij een update van het oorspronkelijke ‘hoofd’-theme. Zo kan je de layout van een theme wijzigen en functies aanpassen of toevoegen zonder dat de bestaande theme wordt aangeraakt. Hoe maak […]

Wat is een child theme in WordPress?

Een child theme is een kopie van een bestaand WordPress-theme. Met een child theme kan je een variant maken op een bestaand theme zonder dat jouw wijzigingen ongedaan worden gemaakt bij een update van het oorspronkelijke ‘hoofd’-theme. Zo kan je de lay-out van een theme wijzigen en functies aanpassen of toevoegen zonder dat de bestaande […]

Hoe maak je een eigen paginatemplate in WordPress?

Zelf een paginatemplate maken in WordPress vereist enige kennis van de programmeertalen HTML, CSS en PHP. We zullen uitleggen hoe je een eigen versie maakt van een bestaande pagina-template. Een paginatemplate helemaal zelf maken verloopt op dezelfde manier. Maak een kopie van de paginatemplate die je wilt gebruiken als basis in de folder /wp-content/themes/themex (themex […]