Logo van Google

Jouw browser geeft soms de melding dat een website ‘schadelijke programma’s’ bevat. Waarom is dit het geval?

Die melding kan er als volgt uitzien:

Google markeert een website met deze waarschuwing als ze een verdachte code vinden die een malware- of trojanvirus kan zijn. Soms is de reden hiervoor dat je website gehackt is en gebruikt wordt om schadelijke code te verspreiden.

Een andere veel voorkomende reden voor deze fout is het tonen van advertenties van bedenkelijke kwaliteit. Via advertentienetwerken kunnen soms advertenties weergeven worden die op hun beurt koppelen naar websites die kwaadaardige code verspreiden.

Om dergelijke problemen te verhelpen kun je het best een online specialist inschakelen, zoals WPorters.

gerelateerde artikels

WordPress verzendt geen e-mails

Verstuurt jouw WordPress-website geen e-mails meer? Je merkt dit probleem doorgaans op zodra mails via je contactformulier of WordPress-kennisgevingmails niet langer aankomen. Vaak wordt dit probleem veroorzaakt doordat hostingproviders met gedeelde hostingformules (shared hosting) de module die wordt gebruikt voor het verzenden van e-mailberichten uitschakelen of beperken om te voorkomen dat hun servers misbruikt worden. […]

Maximum Execution Time Exceeded in WordPress

WordPress kan soms de melding ‘Maximum Execution Time Exceeded in WordPress’ of ‘Maximale uitvoeringsduur overschreden in WordPress’ geven. Waarom is dit? Dat leggen wij uit. WordPress is hoofdzakelijk gecodeerd in PHP-programmeertaal. Om webservers te beschermen tegen misbruik, is er een tijdslimiet ingesteld hoe lang een PHP-script kan uitgevoerd worden. Sommige WordPress-hostingproviders hebben deze waarde op […]