Logo van Google

Jouw browser geeft soms de melding dat een website ‘schadelijke programma’s’ bevat. Waarom is dit het geval?

Die melding kan er als volgt uitzien:

Google markeert een website met deze waarschuwing als ze een verdachte code vinden die een malware- of trojanvirus kan zijn. Soms is de reden hiervoor dat je website gehackt is en gebruikt wordt om schadelijke code te verspreiden.

Een andere veel voorkomende reden voor deze fout is het tonen van advertenties van bedenkelijke kwaliteit. Via advertentienetwerken kunnen soms advertenties weergeven worden die op hun beurt koppelen naar websites die kwaadaardige code verspreiden.

Om dergelijke problemen te verhelpen kun je het best een online specialist inschakelen, zoals WPorters.

gerelateerde artikels

Syntaxfout in WordPress

Een syntaxfout treedt meestal op wanneer je extra code in WordPress hebt toegevoegd en per ongeluk iets hebt gemist of de code een verkeerde syntaxis heeft. Dit zal resulteren in een PHP-parsefout en je ziet een bericht als: Parse error- syntax error, onverwacht $ einde in /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php op lijn 278 Het foutbericht geeft aan waar […]

Conflicten met WordPress-plug-ins

Wat moet je doen als er conflicten ontstaan tussen geïnstalleerde WordPress-plug-ins? Het uitschakelen van alle WordPress-plug-ins op je site zal waarschijnlijk het probleem oplossen. Vervolgens kan je ontdekken welke plug-in het probleem veroorzaakte door de plug-ins één voor één terug te activeren.   Waarom geven WordPress-plug-ins soms problemen? Vaak worden fouten veroorzaakt door plug-ins die […]