Logo van Google

Jouw browser geeft soms de melding dat een website ‘schadelijke programma’s’ bevat. Waarom is dit het geval?

Die melding kan er als volgt uitzien:

Google markeert een website met deze waarschuwing als ze een verdachte code vinden die een malware- of trojanvirus kan zijn. Soms is de reden hiervoor dat je website gehackt is en gebruikt wordt om schadelijke code te verspreiden.

Een andere veel voorkomende reden voor deze fout is het tonen van advertenties van bedenkelijke kwaliteit. Via advertentienetwerken kunnen soms advertenties weergeven worden die op hun beurt koppelen naar websites die kwaadaardige code verspreiden.

Om dergelijke problemen te verhelpen kun je het best een online specialist inschakelen, zoals WPorters.

gerelateerde artikels

Wit scherm in WordPress (White Screen of Death – WSOD)

Er bestaat een fout in WordPress die resulteert in een gewoon wit scherm zonder foutmelding. Dit maakt het verwarrend omdat je geen idee hebt waar je moet kijken en wat je moet oplossen. Meestal wordt het veroorzaakt wanneer een script tegen de limiet van het PHP-geheugen loopt. Het kan ook gebeuren door een configuratie op […]

De login als WordPress-beheerder (wp-admin) werkt niet meer

Soms gebeurt het dat je niet meer kan inloggen op je WordPress-website met je gebruikersnaam, e-mailadres of wachtwoord. Indien je enkel je wachtwoord vergeten bent, kan je met de ‘Wachtwoord vergeten?’-functie snel weer aan de slag. Je vindt deze functie onderaan je inlogscherm:   Krijg je op deze manier geen toegang? Of wordt je e-mailadres […]

Maximum Execution Time Exceeded in WordPress

WordPress kan soms de melding ‘Maximum Execution Time Exceeded in WordPress’ of ‘Maximale uitvoeringsduur overschreden in WordPress’ geven. Waarom is dit? Dat leggen wij uit. WordPress is hoofdzakelijk gecodeerd in PHP-programmeertaal. Om webservers te beschermen tegen misbruik, is er een tijdslimiet ingesteld hoe lang een PHP-script kan uitgevoerd worden. Sommige WordPress-hostingproviders hebben deze waarde op […]