Logo van Google

Jouw browser geeft soms de melding dat een website ‘schadelijke programma’s’ bevat. Waarom is dit het geval?

Die melding kan er als volgt uitzien:

Google markeert een website met deze waarschuwing als ze een verdachte code vinden die een malware- of trojanvirus kan zijn. Soms is de reden hiervoor dat je website gehackt is en gebruikt wordt om schadelijke code te verspreiden.

Een andere veel voorkomende reden voor deze fout is het tonen van advertenties van bedenkelijke kwaliteit. Via advertentienetwerken kunnen soms advertenties weergeven worden die op hun beurt koppelen naar websites die kwaadaardige code verspreiden.

Om dergelijke problemen te verhelpen kun je het best een online specialist inschakelen, zoals WPorters.

gerelateerde artikels

Probleem met de featured afbeelding van Facebook in WordPress

Er zijn meerdere redenen waarom Facebook niet de juiste thumbnailafbeelding weergeeft in WordPress. Een van de meest voorkomende redenen is dat je meerdere afbeeldingen hebt die in de og: image tag zijn geplaatst, waarbij je weergegeven afbeelding kleiner is dan de rest van de afbeeldingen. Facebook gebruikt Open Graph (og) tags. Plug-ins zoals Yoast SEO […]

Wit scherm in WordPress (White Screen of Death – WSOD)

Er bestaat een fout in WordPress die resulteert in een gewoon wit scherm zonder foutmelding. Dit maakt het verwarrend omdat je geen idee hebt waar je moet kijken en wat je moet oplossen. Meestal wordt het veroorzaakt wanneer een script tegen de limiet van het PHP-geheugen loopt. Het kan ook gebeuren door een configuratie op […]