Logo van Google

Jouw browser geeft soms de melding dat een website ‘schadelijke programma’s’ bevat. Waarom is dit het geval?

Die melding kan er als volgt uitzien:

Google markeert een website met deze waarschuwing als ze een verdachte code vinden die een malware- of trojanvirus kan zijn. Soms is de reden hiervoor dat je website gehackt is en gebruikt wordt om schadelijke code te verspreiden.

Een andere veel voorkomende reden voor deze fout is het tonen van advertenties van bedenkelijke kwaliteit. Via advertentienetwerken kunnen soms advertenties weergeven worden die op hun beurt koppelen naar websites die kwaadaardige code verspreiden.

Om dergelijke problemen te verhelpen kun je het best een online specialist inschakelen, zoals WPorters.

gerelateerde artikels

Maximum Execution Time Exceeded in WordPress

WordPress kan soms de melding ‘Maximum Execution Time Exceeded in WordPress’ of ‘Maximale uitvoeringsduur overschreden in WordPress’ geven. Waarom is dit? Dat leggen wij uit. WordPress is hoofdzakelijk gecodeerd in PHP-programmeertaal. Om webservers te beschermen tegen misbruik, is er een tijdslimiet ingesteld hoe lang een PHP-script kan uitgevoerd worden. Sommige WordPress-hostingproviders hebben deze waarde op […]

Syntaxfout in WordPress

Een syntaxfout treedt meestal op wanneer je extra code in WordPress hebt toegevoegd en per ongeluk iets hebt gemist of de code een verkeerde syntaxis heeft. Dit zal resulteren in een PHP-parsefout en je ziet een bericht als: Parse error- syntax error, onverwacht $ einde in /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php op lijn 278 Het foutbericht geeft aan waar […]