Probleem met de featured afbeelding van Facebook in WordPress

Logo van Facebook

Er zijn meerdere redenen waarom Facebook niet de juiste thumbnailafbeelding weergeeft in WordPress. Een van de meest voorkomende redenen is dat je meerdere afbeeldingen hebt die in de og: image tag zijn geplaatst, waarbij je weergegeven afbeelding kleiner is dan de rest van de afbeeldingen.

Facebook gebruikt Open Graph (og) tags. Plug-ins zoals Yoast SEO voegt ze automatisch toe aan je site om te voorkomen er een afbeelding niet wordt weergegeven.

Andere redenen waarom Facebook niet de juiste featured afbeelding weergeeft zijn cacheplug-ins, CDN-problemen en ontbrekende Open Graph-metatags voor de miniatuurafbeelding.

Voor technische WordPress-ondersteuning staat WPorters voor je klaar.

gerelateerde artikels

De login als WordPress-beheerder (wp-admin) werkt niet meer

Soms gebeurt het dat je niet meer kan inloggen op je WordPress-website met je gebruikersnaam, e-mailadres of wachtwoord. Indien je enkel je wachtwoord vergeten bent, kan je met de ‘Wachtwoord vergeten?’-functie snel weer aan de slag. Je vindt deze functie onderaan je inlogscherm:   Krijg je op deze manier geen toegang? Of wordt je e-mailadres […]

Maximum Execution Time Exceeded in WordPress

WordPress kan soms de melding ‘Maximum Execution Time Exceeded in WordPress’ of ‘Maximale uitvoeringsduur overschreden in WordPress’ geven. Waarom is dit? Dat leggen wij uit. WordPress is hoofdzakelijk gecodeerd in PHP-programmeertaal. Om webservers te beschermen tegen misbruik, is er een tijdslimiet ingesteld hoe lang een PHP-script kan uitgevoerd worden. Sommige WordPress-hostingproviders hebben deze waarde op […]

Fout bij het instellen van de databaseverbinding in WordPress

Krijg je het onderstaande scherm te zien? Deze foutmelding maakt duidelijk dat jouw website niet in staat is om verbinding te maken met de database. Meestal komt dit voor wanneer een gebruiker de databasecredentials (databasehost, databasegebruikersnaam en databasewachtwoord) verkeerd heeft ingevoerd of gewijzigd. Soms kan je databaseserver niet reageren, of is je database beschadigd. Krijg […]