Wat zijn .po en .mo files?

Er bestaan heel veel WordPress themes en plugins. Meestal zijn ze in het Engels gebouwd. Je vind ze handig of mooi, maar je zou toch willen dat alle termen die ze gebruiken in het Nederlands op je website staan.

Daarvoor dienen de .po en .mo files. Deze bevatten alle teksten die je theme of plugin gebruiken en daar kan je dan een vertaling naast zetten. Een handig programma om .po bestanden aan te passen is Poedit. Vaak is het niet nodig om echt alle teksten te vertalen, je kan je beperken tot diegene die jij in je website gebruikt? De vertaling van een theme bewaar je als nl_NL.po en nl_NL.mo en zet je dan in de languages folder in wp-content via FTP. Pas je de vertaling van een plugin aan, kijk dan naar de juiste benaming (vaak pluginnaam-nl_NL … )

Hier kan je kijken of er van plugins of themes al (gedeeltelijke) vertalingen bestaan. Deze kan je gebruiken of er op verder werken

gerelateerde artikels

Hoe vertaal ik de navigatie van mijn WordPress website?

Gebruik je de WPML plugin om je website te vertalen dan kan je per taal een ander menu aan maken. Menu’s manueel vertalen: Ga naar ‘Appearance->Menus.’ (Weergave -> menu’s) Selecteer uit de drop-down het menu die je wil vertalen (klik ‘select’) Klik rechts bovenaan op het +icoontje van de vertaling die je wil aanmaken, of op de […]