Hoe vertaal ik de navigatie van mijn WordPress website?

Gebruik je de WPML plugin om je website te vertalen dan kan je per taal een ander menu aan maken.

Menu’s manueel vertalen:

• Ga naar ‘Appearance->Menus.’ (Weergave -> menu’s)
  • Selecteer uit de drop-down het menu die je wil vertalen (klik ‘select’)
  • Klik rechts bovenaan op het +icoontje van de vertaling die je wil aanmaken, of op de link van de taal in dewelke je de menu wil aanpassen.
  • Vervolgens pas je het menu zoals gewoonlijk aan door:
      • items links aan vinken en toe te voegen aan de menu
      • de menu-items naar de gewenste positie te verslepen

Sla het menu op.

Via WPML kan je een een menu sync doen. Deze is vooral handig als je pagina’s al vertaald zijn.

• Ga naar WPML->WP menus Sync
  • Je krijgt een overzicht van alle sync die kunnen gebeuren. Misschien staan er meer aangeduid dan je zou willen, straks kan je nog de items kiezen die je willen synchroniseren
  • Klik op ‘sync’
  • Kies de items die je wil synchroniseren
  • Klik ‘apply changes’

gerelateerde artikels

Wat zijn .po en .mo files?

Er bestaan heel veel WordPress themes en plugins. Meestal zijn ze in het Engels gebouwd. Je vind ze handig of mooi, maar je zou toch willen dat alle termen die ze gebruiken in het Nederlands op je website staan. Daarvoor dienen de .po en .mo files. Deze bevatten alle teksten die je theme of plugin […]