WordPress navigatie vertalen

Hoe vertaal ik de navigatie van mijn WordPress-website met WPML?

Gebruik je de WPML-plug-in om je WordPress website te vertalen? Dan kan je per taal een ander menu aanmaken.

Menu’s manueel vertalen:

1. Ga naar Appearance -> Menus. (Of: Weergave -> menu’s.)
  2. Selecteer uit de drop-down het menu dat je wil vertalen (klik ‘select’)
  3. Klik rechts bovenaan op het +icoontje van de vertaling die je wilt aanmaken, of op de link van de taal waarin je het menu wilt aanpassen.
  4. Vervolgens pas je het menu zoals gewoonlijk aan door:
    1. => items links aan vinken en toe te voegen aan de menu;
    2. => de menu-items naar de gewenste positie te verslepen.
  5. Sla het menu op.

Via WPML kan je een een menu sync doen.

Deze is vooral handig als je pagina’s al vertaald zijn.

1. Ga naar WPML->WP menus Sync
  2. Je krijgt een overzicht van alle sync die kunnen gebeuren. Misschien staan er meer aangeduid dan je zou willen, straks kan je nog de items kiezen die je willen synchroniseren
  3. Klik op ‘sync’
  4. Kies de items die je wil synchroniseren
  5. Klik ‘apply changes’