Hoe vertaal ik de navigatie van mijn WordPress-website met WPML?

Vlaggen van verschillende landen

Gebruik je de WPML-plug-in om je website te vertalen, dan kan je per taal een ander menu aanmaken.

Menu’s manueel vertalen:

• Ga naar Appearance -> Menus. (Of: Weergave -> menu’s.)
  • Selecteer uit de drop-down het menu dat je wil vertalen (klik ‘select’)
  • Klik rechts bovenaan op het +icoontje van de vertaling die je wilt aanmaken, of op de link van de taal waarin je het menu wilt aanpassen.
  • Vervolgens pas je het menu zoals gewoonlijk aan door:

=> items links aan vinken en toe te voegen aan de menu;

=> de menu-items naar de gewenste positie te verslepen.

• Sla het menu op.

Via WPML kan je een een menu sync doen. Deze is vooral handig als je pagina’s al vertaald zijn.

• Ga naar WPML->WP menus Sync
  • Je krijgt een overzicht van alle sync die kunnen gebeuren. Misschien staan er meer aangeduid dan je zou willen, straks kan je nog de items kiezen die je willen synchroniseren
  • Klik op ‘sync’
  • Kies de items die je wil synchroniseren
  • Klik ‘apply changes’

gerelateerde artikels

Wat zijn .po en .mo-bestanden?

De .po en .mo-bestanden bevatten alle teksten uit je WordPress-theme of plug-in. In deze bestanden kan je een vertaling zetten, zodat vertaalde tekst op de juiste plek op je website verschijnt.   Wat wordt wel en niet vertaald met .po en .mo-bestanden? De .po en .mo-bestanden zijn niet om de door jou geschreven webteksten te […]