Hoe maak je een eigen paginatemplate in WordPress?

Zelf een paginatemplate maken in WordPress vereist enige kennis van de programmeertalen HTML, CSS en PHP. We zullen uitleggen hoe je een eigen versie maakt van een bestaande pagina-template. Een paginatemplate helemaal zelf maken verloopt op dezelfde manier.

1. Maak een kopie van de paginatemplate die je wilt gebruiken als basis in de folder /wp-content/themes/themex (themex is dan de theme die je momenteel gebruikt in WordPress).
  2. Bovenaan het nieuwe php-document pas je dit stuk code aan met de naam van jouw template:
    <?php
    /*
    Template Name: naam van jouw nieuwe template
    */
    ?>
  3. Doe de aanpassingen die je wil aan de paginatempate. (Stel dat je vertrekt van een paginatemplate met sidebar en je wilt deze weg hebben, dan kan dat door dit stuk code te verwijderen:
    <?php get_sidebar(); ?>)
  4. Bewaar

Vanaf dan zal jouw paginatemplate tussen de andere paginatemplates in het keuzevakje rechts komen te staan.

Verdere hulp met je paginatemplates zoek je uiteraard bij een WordPress-specialist.