Hoe installeer je WooCommerce?

Computer en koffiebeker

WooCommerce downloaden via je WordPress-dashboard

WooCommerce installeren op je WordPress-website verloopt exact hetzelfde als het installeren van een plug-in:

1. Log in bij je WordPress-site en ga naar het dashboard.
  2. Ga naar Plugins > Nieuwe plugin.
  3. Zoek naar ‘WooCommerce’ in de zoekbalk. Je ziet waarschijnlijk een hele lijst plug-ins, maar degene die gewoon WooCommerce heet is het.
  4. Klik op ‘Nu installeren‘.

In je WordPress-dashboardmenu verschijnen nu 2 nieuwe items: WooCommerce en Producten. De eerste is om je WooCommerce-instellingen goed te zetten. In de tweede voeg je je producten toe.

WooCommerce downloaden vanuit de plug-in-directory van WordPress

Je kan WooCommerce ook net als andere plug-ins downloaden in de plug-in-directory van WordPress:

WooCommerce

Via de plug-in-directory moet je WooCommerce uploaden naar je website via Plugins > Nieuwe plugin > Plugin uploaden

Je zal dan in je WordPress-menu 2 nieuwe items zien: WooCommerce en Producten. De eerste is om je WooCommerce-instellingen goed te zetten. In de tweede kan je je producten toevoegen.

gerelateerde artikels

Een WooCommerce-theme kiezen

Waarop moet je letten bij het kiezen van een goede WordPress-theme voor Woocommerce? Kijk of alle functie die je nodig hebt erin zitten. Check wanneer een theme het laatst geüpdatet is. Is er support inbegrepen? Dat kan handig zijn als iets niet meteen lukt. Lees de reviews. Is de theme responsive? Want hij moet ook […]