Een galerij toevoegen aan pagina of post

• ga in de editor op de plaats staan waar je een galerij wil invoegen
  • klik bovenaan links op ‘Add Media’
  • klik links op ‘Galerij aanmaken’
  • upload de gewenste beelden van je harde schijf (of drag & drop ze in de resource browser)
  • geef voor elk beeld een titel, caption (deze komt onder het beeld in de gallery te staan) en alt-tag in
  • vink de beelden aan die je aan de galerij wil toevoegen
    >> Er verschijnt een vinkje rechts bovenaan de geselecteerde beelden
  • klik rechts onderaan op de blauwe button ‘nieuwe galerij aanmaken’
  • verander hier eventueel nog de volgorde van de afbeeldingen. Kies of de thumbnail grootte. Duid aan waar de thumbnail moet naar linken (best: mediabestand) en het aantal kolommen dat je wil
  • klik rechts onderaan op de blauwe button ‘galerij invoegen’

Deze galerij wordt automatisch getoond. Als je op een beeld in een galerij klikt, wordt deze in een overlay over de site getoond.

TIP/ Probeer de beelden zoveel mogelijk een zelfde hoogte mee te geven om het navigeren door de gallery gemakkelijker te maken. Anders verspringen de beelden nogal.

gerelateerde artikels

WordPress wachtwoord vergeten?

Ik ben mijn WordPress wachtwoord kwijt. Wat nu? Geen paniek, op deze eenvoudige manier kan je snel je WordPress wachtwoord resetten Ga naar je WordPress login pagina. Meestal: jouwwebsite/wp-admin (tenzij jouw website bouwer deze pagina anders genoemd heeft, wat trouwens slim is) klik op ‘wachtwoord vergeten?’ of ‘Lost password?’. geef gebruikersnaam of het daaraan gekoppelde […]

Hoe pas ik de navigatie van mijn WordPress site aan?

Om een menu aan te passen: ga in het linkermenu onder ‘Weergave’ naar ‘Menu’s’ selecteer uit de dropdown bovenaan de menu die je wil editeren vink links de items aan die je mee in het menu wil opnemen en klik op ‘Aan menu toevoegen’ versleep de toegevoegde balkjes naar de gewenste postitie klik op ‘Menu opslaan’ als de opbouw naar wens is

Hoe verander je de url van een pagina / post

Een permalink of url is het adres van je post/pagina en dus de unieke weg om je content te vinden via het web. Zoekmachines indexeren de permalinks van jouw website. Dit betekent dat wanneer je later de permalink van een pagina/post verandert, Google deze niet langer terug zal vinden. Tenzij je een redirect instelt. Permalinks […]