Wat zijn nuttige WordPress-plug-ins?

Website van WordPress

WordPress is op zichzelf al een uitstekend CMS, maar de functionaliteit kan sterk worden verhoogd als je plug-ins installeert. Op die manier geef je je website functies die de standaardversie van WordPress niet bevat.

Voor vrijwel elke denkbare functie vind je een plug-in. Kijk maar eens in het WordPress plug-in-overzicht.

Niet alle plug-ins zijn even nuttig. Er zijn er verschillende die hetzelfde doen. Sommige worden goed onderhouden door de maker en krijgen regelmatig updates. Andere niet. Sommige krijgen veel goeie reviews. Andere hebben geen of slechte reviews.

 

Een lijst van plug-ins die nuttig en betrouwbaar zijn

Als WordPress-adviseurs hebben wij positieve ervaring met talloze plug-ins.

Varia

 • Seedpro coming soon. Als je website nog niet helemaal af is, kan je hem achter een ‘coming soon pagina’ verbergen. Zo kan je rustig verder werken, zonder dat bezoeker half afgewerkte pagina’s te zien krijgen.
 • Yoast WordPress SEO. Dit is dé SEO-plug-in voor WordPress. Het is een volledige, overzichtelijke plug-in om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Er zijn andere SEO-plug-ins die goede reviews krijgen, maar Yoast blijft onze favoriet.
 • Duplicate Post. Met deze veelgebruikte plug-in dupliceer je bestaande pagina’s. Op die manier hoef je niet opnieuw de opmaak van een pagina te verzorgen.

Contactformulieren

 • Gravity Forms. De perfecte plug-in om contactformulieren mee te maken. Het is een premiumplug-in en daarom niet gratis, maar het is veruit de beste plug-in voor het integreren van formulieren in je website.
 • Contactform7. Een gratis plug-in om formulieren mee te creëren. Contactform7 is goed voor het maken van eenvoudige formulieren, maar we stuiten op beperkingen als de formulieren en afhandeling complexer moeten worden.
 • Ninja Forms. Een andere gratis plug-in om formulieren mee te maken. De plus- en minpunten van Contactform7 gelden ook voor Ninja Forms.

Caching

 • WP Rocket. De beste plug-in voor caching. WP Rocket is een betaalde plug-in. Caching is een manier om je website sneller te laten laden. De snelheid van je website verbeteren is erg belangrijk.
 • WP Fastest Cache. Ook een goede gratis plug-in voor caching, maar iets minder goed dan WP Rocket.
 • W3 Total Cache. Een andere goede gratis cachingplug-in, maar niet zo perfect als WP Rocket.

Beveiliging van je website

Back-ups

 • Updraft. Een betrouwbare plug-in om regelmatige back-ups mee te maken van je website. Als er iets fout loopt met je website, een hack plaatsvindt of iets per ongeluk verwijderd wordt, kan je de site terugzetten naar een oudere versie.
 • Backupbuddy. Een andere back-up-plug-in die goed aangeschreven staat.

Laat u uw site hosten of maken via ons, dan zijn er geen plug-ins nodig voor back-ups: WPorters gebruikt eigen beveiligde systemen om back-ups te maken.

 

 

 

 

 

gerelateerde artikels

WordPress-kalenderplug-in voor evenementen

Je organiseert evenementen, groot of klein, en die wil je op een handige manier op je WordPress-website tonen. En je wilt méér dan alleen een pagina met daarop de details van het evenement. Je wilt bijvoorbeeld ook een kalender, een inschrijvingsmodule, een online betaalfunctie en een ticketgenerator. Goed nieuws: er bestaan verschillende plug-ins voor WordPress-websites […]

Conflicten met WordPress-plug-ins

Wat moet je doen als er conflicten ontstaan tussen geïnstalleerde WordPress-plug-ins? Het uitschakelen van alle WordPress-plug-ins op je site zal waarschijnlijk het probleem oplossen. Vervolgens kan je ontdekken welke plug-in het probleem veroorzaakte door de plug-ins één voor één terug te activeren.   Waarom geven WordPress-plug-ins soms problemen? Vaak worden fouten veroorzaakt door plug-ins die […]