Hoe installeer je WooCommerce?

WooCommerce downloaden via je WordPress-dashboard

WooCommerce installeren op je WordPress-website verloopt exact hetzelfde als het installeren van een plug-in:

1. Log in bij je WordPress-site en ga naar het dashboard.
  2. Ga naar Plugins > Nieuwe plugin.
  3. Zoek naar ‘WooCommerce’ in de zoekbalk. Je ziet waarschijnlijk een hele lijst plug-ins, maar degene die gewoon WooCommerce heet is het.
  4. Klik op ‘Nu installeren‘.

In je WordPress-dashboardmenu verschijnen nu 2 nieuwe items: WooCommerce en Producten. De eerste is om je WooCommerce-instellingen goed te zetten. In de tweede voeg je je producten toe.

WooCommerce downloaden vanuit de plugin-directory van WordPress

Je kan WooCommerce ook net als andere plug-ins downloaden in de plug-in-directory van WordPress:

WooCommerce

Via de plug-in-directory moet je WooCommerce uploaden naar je website via Plugins > Nieuwe plugin > Plugin uploaden

Je zal dan in je WordPress-menu 2 nieuwe items zien: WooCommerce en Producten. De eerste is om je WooCommerce-instellingen goed te zetten. In de tweede kan je je producten toevoegen.